Vinko Jerićević, dr. med.

Število bolnic s karcinomom materničnega vratu bi lahko zmanjšali, če bi vsaka ženska prišla na ginekološki pregled vsaj enkrat na tri leta.

Delovni čas

Delovni čas ordinacije Vinka Jerićevića, dr. med.:
ponedeljek, torek od 12.00 do 19.30 ure
sreda od 7.00 do 13.30 ure
četrtek od 7.00 do 13.00 ure
petek od 7.00 do 13.00 ure
Za ostale ordinacije po dogovoru. Za vse preglede se enostavno naročite po telefonu 01 / 436 43 00.

Za več informacij kliknite tukaj!

Kontakt

Ginekologija Bežigrajski Dvor
Peričeva ulica 15, Bežigrajski Dvor,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: +386 (0)1 436 43 00
Faks: +386 (0)1 436 80 01
E-pošta: gin.bez.dvor@siol.net
   
www.ginekologija-bd.si

Vizitka

Uradni naziv:
Vinko Jerićević, dr. med.
Ordinacija za ginekologijo in porodništvo

Zastopnik (direktor): Vinko Jerićević

Matična številka: 1408526
Davčna številka: 39288692
Davčni zavezanec: Ne
TTR: 03134-10000011786

Najboljše za vaše zdravje

Specialistična ginekološka ordinacija
Specialistična uroginekološka ordinacija
Specialistična ordinacija za ugotavljanje osteoporoze
Specialistična ordinacija za bolezni dojk
Specialistična urološka ordinacija
Ambulanta za lasersko zdravljenje stresne inkontinence

Specialistična ginekološka ordinacija

- ginekološki pregledi, tudi z ginekološkim ultrazvokom
- pregledi nosečnic z laboratorijskimi preiskavami in CTG
- 3D/4D ultrazvok
- meritve nuhalne svetline, to je zgodnje odkrivanje Downovega sindroma
- svetovanje s področja načrtovanja družine
- zdravljenje ženske in moške neplodnosti
- svetovanje in zdravljenje klimakteričnih in menopavzalnih težav

Specialistična uroginekološka ordinacija

- strokovna pomoč pri urinarni inkontinenci (uhajanje urina)
- zdravljenje bolnic z motnjami v zadrževanju urina z elektrostimulacijo
  medeničnega dna

Specialistična ordinacija za ugotavljanje osteoporoze

S posebnim aparatom izmerimo gostoto kostne mase. Specialist endokrinolog na osnovi te meritve ugotovi stopnjo osteoporoze, ki jo nato z vsakoletno kontrolo in ustrezno terapijo lahko nadzorujemo in s tem dosežemo, da bolezen ne napreduje oziroma napreduje počasneje.

- ugotavljanje in zdravljenje osteoporoze
- merjenje mineralne gostote kosti

Specialistična ordinacija za bolezni dojk

- klinični pregled dojk
- ultrazvočni pregledi dojk
- pregledi bolnic z nejasnimi spremembami na dojkah v sodelovanju s kirurgi
  in onkologi

Specialistična urološka ordinacija

- urološki pregledi moških, žensk in otrok
- preventivni pregledi prostate
- posvet z urologom in drugo mnenjej
- ultrazvok prostate in testisov
- zdravljenje in svetovanje pri težavah z uriniranjem, uhajanju urina, ledvičnih   kamnih
- zdravljenje in svetovanje pri motnjah erekcije in drugih težavah v spolnosti

Ambulanta za lasersko zdravljenje stresne inkontinence

Kaj je stresna urinska inkontinenca (SUI)
Stresna urinska inkontinenca (SUI) je neprijetna težava, ki moti kvaliteto življenja žensk. Stresna urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina pri naporu, kihanju, kašljanju, teku ali že pri hoji. Pojavlja se v vseh starostnih obdobjih, najpogosteje pa po porodu in v menopavzi in je najpogostejša oblika uhajanja urina pri ženskah.

Zakaj nastane SUI in kako jo diagnosticiramo
Do SUI pride zaradi oslabelosti zapiralnega mehanizma sečnice ali krožne mišice sečnega mehurja. Nastane lahko zaradi poškodb med porodom, povečane telesne teže, težjih fizičnih del, lahko je dedna ali pa jo povzroči manjša količina hormona estrogena v menopavzi. Diagnozo postavimo po natančni ciljni anamnezi, laboratorijskem pregledu urina in ginekološkem pregledu. Lahko preverimo uhajanje vode ob kašljanju, kihanju, napenjanju in smejanju ter ultrazvočno izmerimo rezidualni urin oz. urin, ki ostane v mehurju po odvajanju vode. Včasih pacientko napotimo še na urodinamske preiskave oz. meritve tlaka mehurja v različnih obdobjih polnjenja le-tega.Zdravljenje SUI z laserjem
Najnovejša metoda zdravljenja stresne urinske inkontinence je laserska terapija. Gre za minimalno invazivno metodo, pri kateri laserska svetloba s toplotnim učinkom povzroči krčenje kolagenskih vlaken v sprednji steni nožnice in nastajanje novega kolagena. Na ta način organom, ki so bili prej povešeni in imeli slabšo elastičnost, vrnemo prvotno anatomsko lego, povečamo elastičnost in moč in na ta način preprečimo težave z uhajanjem urina, obenem pa izboljšamo spolno življenje.
V naši ordinaciji zdravljenje poteka s Fotoninim laserjem. Postopek je kratek in neboleč, zato ne potrebuje anestezije in predoperativne priprave. Na začetek nožnice, kjer je sluznica bolj občutljiva, lahko po potrebi nanesemo lokalni anestetik.

Lasersko zdravljenje urinske inkontinence

Postopek opravimo na ginekološki mizi. Ponovimo ga čez 6 tednov in po potrebi še čez 6 mesecev. Pacientka lahko takoj po posegu odide domov, bolniški stalež ni potreben. Občutljivost nožnice in morebiten rahel izcedek izzvenijo v nekaj dneh. Zaradi preprečitve morebitnega nastanka vnetja odsvetujemo spolne odnose in kopanje (bazen, morje) mesec dni. Tuširanje in vsakodnevne aktivnosti so dovoljene takoj po posegu.Sindrom ohlapne nožnice
Ena od težav disfunkcije medeničnega dna je sindrom ohlapne nožnice - slabša čvrstost nožnične stene. Ta na eni strani povzroča nehoteno uhajanje urina ob naporu, na drugi strani pa onemogoča normalen spolni odnos. Najpogostejši vzroki za ohlapno nožnico so prekomerno raztezanje nožnice ob porodu, prirojena slabost vezivnega tkiva, procesi staranja in večje fizične obremenitve.

Zdravljenje - pomlajevanje ohlapne nožnice z laserjem
Za zdravljenje ohlapne nožnice z lasersko termoterapijo uporabljamo Fotonin laser s posebnim nastavkom, ki omogoča radialno distribucijo laserskih žarkov po celotnem obodu nožnice. Pri pomlajevanju nožnice z laserjem spodbudimo tvorbo novega kvalitetnejšega kolagena, tkivo nožnice postane bolj čvrsto in elastično. Lastna tkiva spodbudimo k elastičnosti in regeneraciji. Po terapiji stena nožnice ni več povešena in tkivo nožnice se okrepi, posledično se izboljša tudi spolni občutek.

Postopek je kratek in neboleč, ne potrebuje anestezije in predoperativne priprave. Če je sluznica nožnice bolj občutljiva, lahko nanesemo lokalni anestetik. Postopek opravimo na ginekološki mizi. Po laserski terapiji lahko gre pacientka takoj domov, bolniški stalež ni potreben. Po posegu odsvetujemo dvigovanje težjih bremen in spolne odnose. Drugo terapijo ponovimo po šestih tednih, nožnica pa se posledično povrne v prvotno stanje.

Zelo pogosto sta stresna urinska inkontinenca in sindrom ohlapne nožnice povezana, zato našim pacientkam v enem posegu z zamenjavo laserske sonde opravimo zdravljenje obeh.

Lasersko pomlajevanje nožnice